Rosacea

Jafra en Rosacea

Rosacea 

Een veelvoorkomende chronische aandoening van het gezicht, meestal bij vrouwen vanaf 30 jaar. De oorzaak van rosacea is onbekend. De 4 belangrijkste kenmerken zijn : roodheid, couperose, papels (bultjes en pukkels) puistjes.

Tot veroorzakers van Rosacea behoren warmen dranken, alcohol, gekruid eten en zwaar koolhydraat rijk voedsel. Van wijn, chocolade, tomaten, cayennepeper, heten saus, gemarineerd vlees, citrusvruchten, spinazie, kaas en koffie is bekend dat zij rosacea kunnen verergeren. Andere oorzaken van Rosacea zijn stress en vermoeidheid, de menopauze, zonlicht, roken, koude wind, medicijnen en intensief sporten.

Ook zijn er huid reinigers middelen, cosmetica en medicinale producten die de huid kunnen irriteren. De volgende stoffen kunt u beter vermijden: alcohol op de aangetaste huid, hazelaar, menthol, pepermunt, eucalyptus olie, wolvet, parfum, zeep en steroïde zalf, sauna en heet douchen.

Wat kunt u doen aan Rosacea:

Gelukkig zijn er ook ingrediënten die door de Rosacea-huid wel goed worden verdragen zoals: Aloë Vera, Royal Jelly, Allantoine, Arnica, Avena Sativa (haver),Echinacea, Kamille, Centipeda, Cunninghami, Groene thee, Zoethout, Ranonkel, Rode Klaver, Rode Framboos, Duindoorn en Canadees Wilgenkruid.

Trek en wrijf niet te hard op de huid, gebruik geen zeep/cleanser met olie maar een milde zachte reiniger voor de huid. Zorg dat de huid niet droog en of vocht arm is. Gebruik lauwwarm water, niet heet douchen. Gebruik GEEN vapozone.

Gevoelige huid:

  • Mijn huid heeft rode vlekjes
  • Mijn huid voelt trekkerig
  • Mijn huid is zeer gevoelig.
  • Couperose

Doordat de huidbarrière, de bescherm functie van uw huid niet zo goed werkt, reageert de huid op hitte en koude, verbrandt ze vlug en is ze gevoelig voor huidverzorgingsproducten. Irritaties als rode vlekken, jeuk, blaasjes, of zichtbare aders, couperose.   

De gevoelige huid heeft verzorging nodig die:

  • Die de rode vlekjes en irritatie verminderen
  • Gevoeligheden van de huid voorkomt
  • De huid niet scrubben, evt een zacht masker
  • Royal Jelly is zeer aan te bevelen
  • Dagelijkse verzorging

Micellar Cleansing Water

Quench it Moisturizer

CC Crème Concealer SPF20

CC Crème Concealer SPF20

Make-up Remover for eyes en lips