Rosacea

Jafra en Rosacea

Rosacea 

Een veelvoorkomende chronische aandoening van het gezicht, meestal bij vrouwen vanaf 30 jaar. De oorzaak van rosacea is onbekend. De 4 belangrijkste kenmerken zijn : roodheid, couprose, papels (builtjes en pukkels) puistjes.

Tot veroorzakers van Rosacea behoren warmen dranken, alcohol, gekruid eten en zwaar koolhydraat rijk voedsel. Van wijn, chocolade, tomaten, cayennepeper, heten saus, gemarineerd vlees, citrusvruchten, spinazie, kaas en koffie is bekend dat zij rosacea kunnen verergeren. Andere oorzaken van Rosacea zijn stress en vermoeidheid, de menopauze, zonlicht, roken, koude wind, medicijnen en intensief sporten.

Ook zijn er huid reinigers middelen, cosmetica en medicinale producten die de huid kunnen irriteren. De volgende stoffen kunt u beter vermijden: alcohol op de aangetaste huid, hazelaar, menthol, pepermunt, eucalyptus olie, wolvet, parfum, zeep en steroïde zalf, sauna en heet douchen.

Wat kunt u doen aan Rosacea:

Gelukkig zijn er ook ingrediënten die door de Rosacea-huid wel goed worden verdragen zoals: Aloë Vera, Royal Jelly, Allantoine, Arnica, Avena Sativa (haver),Echinacea, Kamille, Centipeda, Cunninghami, Groene thee, Zoethout, Ranonkel, Rode Klaver, Rode Framboos, Duindoorn en Canadees Wilgenkruid.

Trek en wrijf niet te hard op de huid, gebruik geen zeep/cleansers met olie maar een milde zachte reiniger voor de huid. Zorg dat de huid niet droog en of vocht arm is. Gebruik lauwwarm water, niet heet douchen. Gebruik GEEN vapozone.

Gevoelige huid:

  • Mijn huid heeft rode vlekjes
  • Mijn huid voelt trekkerig
  • Mijn huid is zeer gevoelig.
  • Couperose

Doordat de huidbarrière, de bescherm functie van uw huid niet zo goed werkt, reageert de huid op hitte en koude, verbrandt ze vlug en is ze gevoelig voor huidverzorgingsproducten. Irritaties als rode vlekken, jeuk, blaasjes, of zichtbare aders, couperose.   

De gevoelige huid heeft verzorging nodig die:

  • Die de rode vlekjes en irritatie verminderen
  • Gevoeligheden van de huid voorkomt
  • De huid niet scrubben, evt een zacht masker
  • Royal Jelly is zeer aan te bevelen
  • Dagelijkse verzorging

Micellar Cleansing Water

Super milde water reiniger

Quench it Moisturizer

Verzorgen en kalmeren

Matte Control Moisturizer

Verzorgen en matteren

Play it safe Sunscreen SPF30 dagcreme

Kalmeert en beschermt tegen UV, SPF30

Sunscreen Broad Spectrum SPF30 dagcreme

Beschermen SPF30
Extra Korting

Royal Boost Set Basic

Cadeau keuze

Gentle Cleansing Milk

Solar Protection Fluid SPF50

Longevity Balm

Longevity Creme

Royal Jelly Milk Balm Advanced


CC Crème Concealer SPF20

CC Crème Concealer SPF20

Face Sunscreen oil free SPF 50

LAATSTE 3

Face Protector Sunscreen SPF 50+

 LAATSTE 6